Min Historia

Jag som driver UddaSmycken heter Kristin Uddas.

Jag hade länge gått och sneglat på silversmidets underbara värld. Drömt om att en dag kunna utforma en idé från mitt huvud till ett vackert smycke.

Så, i mars 2010 åkte jag till Dalarna och det var där allt började...
Det var verkligen så otroligt roligt som jag hade föreställt mig. Först lärde jag mig en teknik som kallas för silverlera. Väldigt förenklat så är det silver i mjuk form som man formar med hjälp av händer och vissa verktyg, torkar, bränner i speciell ugn (ca 800 grader), polerar och så blir det ett silversmycke.

Men jag ville mera, det traditionella silversmidet lockade. Jag ville forma metallen, såga, hamra, fila, slipa silverplåt och silvertråd. Så då blev det Gävle där närmsta utbildning fanns. Kärlek uppstod även denna gång. Jag hade äntligen hittat min grej tyckte jag!

Nu när jag ser tillbaka på dessa år så är jag glad att jag har med mig dessa båda tekniker i bagaget. Ibland kombinerar jag dem, även om det mest är det traditionella silversmidet jag ägnar mig åt numera.

Inspirationen till mina smycken finner jag i det mesta som livet erbjuder. Nya idéer ploppar upp när som helst. Det gäller bara att skissa ner dem direkt innan de flyger iväg igen...